21 Sty

Kaszotto

Kaszotto - czyszczenie lodówki :)

W moim kaszotto znalazło się (porcja na 2 osoby):

  • średnia cukinia
  • pół papryki czerwonej
  • pół cebulki
  • 2 ząbki czosnku
  • ok 6-7 suszonych pomidorów w zalewie
  • ok 80g sera feta
  • garść świeżej kolendry
  • ok 80g kaszy jaglanej
  • łyżka oliwy z oliwek lub oliwy z ze słoiczka z suszonymi pomidorami
  • sól, pieprz

Kaszę gotujemy wg opakowania. Na oliwę wrzucamy pokrojoną cebulkę, następnie czosnek, cukinię i paprykę. przyprawiamy do smaku. Smażymy razem ok 8min. Pod koniec dorzycamy pokrojone suszone pomidory. Gdy kasza się ugotuje porządnie ją odsączamy i dokładamy na patelnię. Smażymy i mieszamy wszystko razem ok 5min. Pod koniec dodajemy pokruszoną fete i świeże zioła.

Twój komentarz




POKAŻ