
W moim kaszotto znalazło się (porcja na 2 osoby):
- średnia cukinia
- pół papryki czerwonej
- pół cebulki
- 2 ząbki czosnku
- ok 6-7 suszonych pomidorów w zalewie
- ok 80g sera feta
- garść świeżej kolendry
- ok 80g kaszy jaglanej
- łyżka oliwy z oliwek lub oliwy z ze słoiczka z suszonymi pomidorami
- sól, pieprz
Kaszę gotujemy wg opakowania. Na oliwę wrzucamy pokrojoną cebulkę, następnie czosnek, cukinię i paprykę. przyprawiamy do smaku. Smażymy razem ok 8min. Pod koniec dorzycamy pokrojone suszone pomidory. Gdy kasza się ugotuje porządnie ją odsączamy i dokładamy na patelnię. Smażymy i mieszamy wszystko razem ok 5min. Pod koniec dodajemy pokruszoną fete i świeże zioła.
Twój komentarz